keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Arjen ihanuus ja haasteet

Niin se on sitten pyörähtänyt arki käyntiin pitkän kesän jälkeen. Lämmin ja aurinkoinen kesä vietettiin enimmäkseen omalla pihalla nauttien lämmöstä ja grillaillen.
Oscar totutteli kesällä syömään kanssamme samaa ruokaa ja pikkumies on varsin kaikkiruokainen. Grillimakkarasta pihviin ja mausteisesta keitosta pizzaan sekä kaikkea siltä väliltä menee pienen miehen kaikkien kuuden hampaan hienonnettavaksi.

Kesä meni nopeasti, niin kuin kaikki kesät yleensä. Elokuussa oli minun aika siirtyä uuden työnantajan palvelukseen oppimaan uusia asioita. Osmo ja Oscar nauttivat vielä yhteisestä ajasta kotona syyskuun alkuun saakka, jolloin Oscar aloitti päiväkodin. Osmo ja Oscar kävivät tutustumassa päiväkotiin useana päivänä ennen varsinaista aloitusta. Onneksi poika tuntui heti alusta alkaen viihtyvän uudessa ympäristössä uusien ihmisten ympäröimänä.

Osmon aloitettua työt 6.9.2011 alkoi sitten perheen normaali arki aikaisine herätyksineen, hoitoon viemisineen ja hakuineen. Ruokailu työpäivän jälkeen on aina haaste, nopeaa valmistettavaa vai edellisenä päivänä valmiiksi tehtyä ? Kuka tarvitsee ruokaa jo aikaisemmin ennen harrastuksiin lähtöä ja kuinka saada kaikki ajoissa nukkumaan ? Oscarin kohdalla tuo nukkumaanmeno ei ole ollut vaikeaa, kun on päivä täynnä leikkejä on pikkumies illalla viimeistään klo 19.30 valmista sänkyyn laitettavaksi. Isot lapset sen sijaan tarvitsevat useamman kehoituksen iltarutiinien suorittamiseen.
Osmo ja minä olemme olleet ennen puolta yhtätoista vuoteessa lähes joka ilta ja kellon soidessa aamulla kuuden aikoihin on vuorossa reipas ylösnousu aamun toimineen ennen Oscarin herättämistä.
Oscar saa aamiaisen päiväkodissa, joten hänelle riittää pukeutuminen ja lyhyt matka päiväkotiin.

Päiväkotiin vieminen sujuu jo hyvin, hän lähtee sinne aina mielellään, mutta sinne jääminen aiheuttaa muutaman kyyneleen, jotka tosin unohtuvat pian äidin hävitessä näköpiiristä. Onneksi.

Syksy on siis alkanut mukavasti ja arkisiin rutiineihin on päästy kiinni ilman suurempia murheita.
Ainoana murheena on alkanut flunssakausi, joka koettelee erityisesti Oscaria ja minua itseäni. Osmokin sairasti, mutta on jo toipunut. Oscar ja minä sen sijaan sairastamme edelleen, yskä ja nuha ei ota millään talttuakseen. Oscar on reipas ja kuumeeton eli ollut hoidossa normaalisti. Itse olen ollut muutaman päivän kotonakin, koska ääni ei oikein toimi ja puhuminen aiheuttaa yskänpuuskia. Mutta ehkäpä nyt pikkuhiljaa toivumme tästä.

Tosin meitä varoiteltiin siitä, että Oscarin aloitettua päiväkodin on edessä noin kuuden kuukauden flunssakierre. Katsotaan miten käy.

Vuosi on kulunut hurjaa vauhtia ja Oscar täyttää lauantaina 24.9.2011 yhden vuoden. Pääsemme siis juhlimaan ja syömään Oscarin ensimmäistä synttärikakkua.

Arki on tullut elämäämme, mutta ei suinkaan harmaana ja tylsänä. Arki tuo elämään rutiineja, jotka tuovat tasapainoa ja turvallisuutta, unohtamatta kuitenkaan leikkiä ja iloa. Nautimme siis arjesta ja kaikesta sen mukanaan tuomista iloista ja suruista, tasaisuudesta ja vaihtelusta. Sekä niistä ihanista ja osottamattomista arjen yllätyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti