torstai 8. huhtikuuta 2010

Ikävää asiaa

Ikävää, että joudun ottamaan kantaa tähän maahanmuuttokeskusteluun. Miksi osa meistä suomalaisista on niin ahdasmielisiä ja maahanmuuttovastaisia ?
Lienee syytä muistuttaa, että Suomen alkuperäiskansaa ovat lappalaiset, jotka ovat asuttaneet koko Suomea ja joutuneet muuttamaan pohjoiseen maahanmuuttajien tieltä. Nämä maahanmuuttajat, joiden jälkeläisiä olemme, ovat tulleet venäjän suunnalta, euroopasta ja pohjoismaista asuttamaan erämaata.
Erämaata jonka ovat sitten asuttaneet, muuttaneet viljelysmaaksi, aloittaneet teollistumisen, metsästäneet ja kalastaneet tai toimineet käsityöläisammateissa henkensä pitimiksi.

Olemme siis kaikki maahanmuuttotaustaisia. Asia, jota emme juurikaan ajattele, koska siitä on kulunut aikaa jo satoja vuosia. Lappalaiset olemme ajaneet Lappiin, jossa he edelleenkin joutuvat taistelemaan oikeuksistaan mm. omaan kieleen.

SDP on tasa-arvon puolue, näin itse olen asian oppinut. Ja sitä tasa-arvoa ajamme kaikkien ihmisten kesken sukupuoleen, ikään, seksuaaliseen suuntautumiseen, ihonväriin tai etniseen taustaan katsomatta. Olemme kaikki ihmisiä. Eikö meillä pitäisi silloin olla myös yhteinen päämäärä ?

Nyt on vuoden 2011 eduskuntavaalikampanjointi jo alkanut. Eikä aina kovin puhtain keinoin. Onko SDP:llä varaa "liata oma pesä" ? Onko meillä varaa menettää lisää äänestäjiä ?
Maahanmuuttotaustaiset Suomen kansalaiset ovat kasvava ryhmä suomalaisia ja myös heidän äänensä on tärkeä.

Kun katsomme Euroopan alueen maita tai USA:ta on maahanmuuttotaustaisia ihmisiä politiikan huippuviroissa vaikuttamassa koko maailman asioihin. Näin meilläkin tulee ajan myötä olemaan. Suomi seuraa maailman valtavirtoja, ehkä muutaman kymmenen vuotta jäljessä, mutta joka tapauksessa tämänkin voi historiastamme lukea.

Voimme nyt siis näyttää kaikille mitä todellinen tasa-arvo on ja kertoa siitä kaikille.
Tai sitten voimme piiloutua ja mennä populistisen virran mukana unohtaen todelliset periaatteemme. Valinta on sinun ja minun. Minä olen kantani jo valinnut.

1 kommentti:

  1. Tuntuu, että Suomessa on tosi vaikeaa puhua maahanmuuttoasiasta ilman että se herättää suuria tunteita. Populismi ei edistä moniarvoisen kulttuurin syntymistä,ei myöskään ole mitään yhtenäistä joukkoa maahanmuuttajat.

    En kyllä jaksa ymmärtää miksi puolueissa halutaan liata omaa pesää. Tärkeätä olisi tukea omia ehdokkaita, vaikka ei joka asiasta täysin samaa mieltä olisikaan. Politiikkaan pitää mahtua arvokeskustelua, kunnioittaen myös muiden mielipiteitä...

    Haluaisin myös nähdä sen päivän jolloin me demarit opitaan tekemään yhteistyötä, toisiamme tukien ja ottamaan toimintaan mukaan kaikki tasa-arvoisesti :)

    Marjis

    VastaaPoista