sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Onnea ei saa rahalla

Niin se vain on, onnea ei rahalla saa. Vaikka tietysti on heti myönnettävä, että raha-asioiden ollessa kunnossa on perhe-elämä tasapainoisempaa.

Nyt kuitenkin tiedän, että pienemmälläkin tulee toimeen ja kodin menot pystyy laskemaan sekä arvioimaan hyvinkin tarkasti kuukausitasolla. Kauppaan kauppalappu mukaan, niin turhat ostokset jäävät ostamatta. Viikolla kouluaikoina ruokalistan suunnittelu helpottaa myös arkea ja säästää rahaa.

Kiitollisena rakkaalle miehelleni olen siitä, että sain olla kotona lähes 3 vuoden ajan kaitsemassa perhettäni. No, siitä viimeinen vuosi kyllä on mennyt osittain äitiys- ja vanhempainvapaalla pikku Oscarin kanssa. Ihanan pienen miehen, joka tuo meille kaikille iloa ja myös jännitystä elämään. Pikku kaverilla, kun ei vielä ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa.

Huomenna aloitan työt iloisena ja onnellisena. Osmo sitä vastoin jää vielä kuukaudeksi Oscarin kanssa kotiin, iloisena ja onnellisena mahdollisuudesta olla poikansa kanssa kahden. Mitähän kaikkea he mahtavatkaan keksiä ?
Onnellisena ja avoimin mielin aloitan siis huomenna uuden työn sen tuomine uusine asioineen. Nyt perheeni on valmis laskemaan minut töihin ja jakamaan sen tuoman ilon kanssani.

Onni on tänä kesänä ollut Osmon pitkä kesäloma eli isyyskuukausi yhdistettynä kesälomaan ja vapaisiin (15.6. - 4.9.). Tarkkaan jouduimme tämänkin onnen hinnan laskemaan tulojen tippumisen vuoksi, mutta suunnittelulla siihen pystyimme. Yhden kesälomareissun olemme tehneet ja muuten sitten olemmekin viihtyneet oikein hyvin omassa pihapiirissä.

Minusta tuntuu, että olemme kaikki tulleet pitkän matkan jälkeen kotiin, kotiutuminen vei aikansa. Nyt, kun olemme kotiutuneet on aika aloittaa jotain uutta ja katsoa eteenpäin. Onni on tullut asumaan kanssamme eikä se piittaa rahasta tai maineesta vaan asettuu rauhalliseen mieleen ja rakkauden täyttämään sydämeen.

Onni tulee siis aina ensin, tasapaino elämään ja yhteiseloon. Rahalla ei niitä saa, vaikka helpottaahan se elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti