sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Syksyn lehdet

On jälleen aika haravoida pihalle tippuneet lehdet, suojata herkimmät kasvit talven pakkasilta ja laittaa kesävermeet suojaan talven ajaksi. Ihana, lämmin syksy on antanut aikaa syystöiden tekoon ettei kiirettä ole päässyt syntymään. Pudonneita lehtiä on haravoitu monee kertaan. Orvokit kukkivat vielä kauniisti pihamaan penkissä vaikka etupihalla on jo kanervat odottamassa kynttilälyhtyjen seurana talven tuloa.

Syksyssä on kauneutta ja tunnetta joka saa meissä aikaa erilaisia tuntemuksia. Minulle syksy on värien loistoa, haikeutta kesän lämmön muutuessa kosteaksi viileydeksi, kauniita kuulaita tähtikirkkaita öitä ja uudistumista. Syksy on hyvä aika ajatella tulevaa ja miettiä mitä seuraavaksi. Luontokin jättää syksyllä menneen, riisuu kaiken turhan pois ja valmistautuu ottamaan vastaa talven herätäkseen jälleen keväällä ensin varovaisesti hentoon uuteen alkuun kohti kesää, jolloin auringon lämpö saa kaiken jälleen loistamaan.

Vuodenajat vaikuttavat meihin eri tavalla ja puhummekin kesä- tai syksyihmisistä, talvi- tai kevätihmisistä. Itse pidän kaikista vuodenajoista ja haluan löytää niistä ne kauniit asiat. Ihan niin kuin elämästäkin.

Olen aina pitänyt itseäni optimistina, haluan löytää aina asioista ne hyvät puolet, niistä ikävistäkin.
Niistä voi oppia, jos haluaa ja uskaltaa. Se on vähän kuin syksyn lehdet, pakko haravoida, mutta ne ovat kauniita kaikessa väriloistossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti