perjantai 11. helmikuuta 2011

Ystävänpäivä - rahastustako ?

Olenko ymmärtänyt jotain väärin ? Yhtenä päivänä vuodessa muistamme ystävää, mielestäni ystävänpäivä on vuoden jokainen päivä. Samoin kuin isän, äidin, mummon, papan, tädin, sedän, enon tai kenen tahansa ihmisen päivä.

On tietysti hienoa, että yksi päivä vuodesta on omistettu ystäville ja antaa meille motiivin ostaa kaikenlaista ystävänpäivään liitettyä materiaalia. Kaupallista materiaalia, aineellista tai aineetonta, mutta kaupallista josta rahat menevät isojen yritysten tileille. Sen rahan voisi meistä jokainen käyttää paljon paremminkin ja kohteita tälle rahalle löytyisi varmasti.

En ollenkaan halua väheksyä ystävien muistamista kortein, makeisin, pienin lahjoin, leivoksella tai kukkasin. Mutta eikö ystävä yllättyisi ja olisi todella otettu, kun muistat häntä ihan minä tahansa arkisena päivänä viikosta. Mitä jos yhtenä päivänä yllättäisit hänet soittamalla ovikelloa tuoden kahvileipää, viinipullon tai pizzan tullessasi ja kerrot samalla kuinka oletkaan kaivannut yhteisiä juttutuokioitanne. Tai töissä piristät hyvää työystävääsi tuomalla aamulla hänen pöydälleen kukkia tai vaikka vain iloisen kortin jossa kiität häntä hyvästä työtoveruudesta.
Puhelu kauempana asuvalle ystävälle ja kutsu kyläilemään..... jne.

Hyvät ystävät jatkavat juttua siitä mihin se jäi vaikka aikaa olisi tapaamisesta kulunut kuukausiakin. Hyvälle ystävälle voi soittaa ihan minä vuoden päivänä tahansa tai mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ystävät eivät katso kelloa ollessaan yhdessä.

Miksi siis yhtenä päivänä vuodessa pitäisi tuhlata ystävyyten kymmeniä euroja rahaa ? Eikö olisi viisaampaa käyttää sama raha ihan milloin tahansa antamalla aikaa ystävälleen vaikka kahvikupposen, lounaan tai viinilasillisen ääressä.

Ystävänpäivän ovat keksineet viisaat liikemiehet/naiset ansaitakseen lisää rahaa vetoamalla meidän inhimilliseen piirteeseen mennä joukon mukana.... ja pian kerrotaankin jo mitä kukin on ostanut tai saanut ystävänpäivälahjaksi. Ja taas joku rikastuu.

Minä ainakin lupaan etten osta yhtään ystävänpäivälahjaa, muistaa toki voin ystäviä sosiaalisen median kautta ja sähköpostilla, mutta niinhän teen joka päivä muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti