torstai 21. lokakuuta 2010

Nyt kannattaa liittyä kirkkoon

Olen seurannut mediassa vellovaa keskustelua kirkosta eroamisista ja sen syistä. Onko todellakin niin, että annamme muutaman ihmisen vaikuttaa mielipiteillään meihin näin paljon ? Muutaman rasistisen julkisen mielipiteen vuoksi lyömme hanskat tiskiin, annamme periksi ja eroamme kirkosta. Ymmärrän kyllä vahvan vastenmielisyyden tunteen näitä homovastaisia kommentteja kohtaan enkä itsekään hyväksy niitä missään muodossa. Ja on tietenkin jokaisen henkilökohtainen asia kuuluako kirkkoon vai ei. Kirkkoon kuuluminen tai kuulumattomuus ei tee meistä kenestäkään huonompaa tai parempaa ihmistä.

Kuitenkin minä näen asian niin, että nyt kirkollisvaalien alla meillä on todellinenmahdollisuus vaikuttaa äänestämällä siitä millaisen kirkon haluamme. Nyt jos koskaan kirkko tarvitsee lisää jäseniä joiden maailmankatsomus on tasa-arvoinen eikä vääristele raamatun sanomaa omaan sanomaan sopivaksi välineeksi. Protestiksi näitä farisealaisia vastaan kehotan liittymään kirkkoon ja käymään positiiviseen kamppanjaan jossa päämääränä on todellinen kansan kirkko, jonne kaikilla on matala kynnys käydä.

Itse olen ehdolla seurakuntavaaleissa Nurmijärven seurakunnassa. Haluan kirkon olevan paikka jossa jokainen voi kohdata elämän ilot ja surut saaden niihen tukea tarvittaessa riippumatta siitä elääkö hetero-, homo- tai lesbosuhteessa, avio- tai avoliitossa. Kirkon tehtävä on tukea seurakuntalaisiaan elämänkaaren kaikissa asioissa ei arvostella eikä tuomita, ainoastaan tukea.

Voi olla, että oma kristillinen katsantokantani on naivi, mutta omat raamatunohjeeni löytyvät kahdesta Jeesuksen sanomasta: "sallikaa lasten tulla minun tyköni sillä sen kaltaisten on taivasten valtakunta" ja " se joka teistä on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven". Jos näitä lauseita tutkii ja miettii löytyy niistä mielestäni kristinuskon syvin olemus ja sanoma. Me annamme omien enakkoluulojemme ja politiikan vain muuttaa raamatun sanoma sellaiseksi jona sen tahdomme nähdä.

Uskonto on suvaitsevaisuutta toisia kohtaan ei epäluulon litsomista erilaisuutta vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti