perjantai 7. toukokuuta 2010

Viikon varrelta

Niin se on taas viikko vierähtänyt ja vappukin siinä sivussa tuli juhlittua.
Perinteisesti koleassa säässä vaikka tällä kertaa kuplivat jäivätkin juomatta.
Mies tosin piti huolen, että toisella oli päänsärky seuraavana aamuna. Ei siis minulla.

Koska Ana ilmoitti eroavansa Rajamäen työväenyhdistyksestä ja samalla puolueesta, menevät
luottamustehtävät uuteen jakoon. Itse olen kiinnostunut teknisen lautakunnan paikasta, katsotaan
meneekö ehdotus läpi. Muita paikkoja uudelleen jaettavaksi ovat ympäristölautakunnan vpj:n paikka sekä sivistyslautakunnan paikka. Mielenkiintoista.

Alkuviikosta selvittelin poikani ja äidinkielenopettajan välisiä kiemuroita. Ihmettelen välillä millä perustein opettajia valitaan. Se, että henkilö on aikaisemmin opettanut menestyksekkäästi kauppaopistossa ja tekussa ei takaa toimeentuloa teini-ikäisten kanssa. Niin on nytkin käynyt.
Opettajan ja oppilaiden välinen kommunikointi ei toimi, vaan opettaja käyttää autoritääristä valtaa eikä perustele oppilaille asioita. Nämä seiskaluokkalaiset on opetettu kyseenalaistamaan, kysymään ja etsimään erilaisia ratkaisuja jo päiväkodista asti tai kotona. Heidät on opetettu keskustelemaan asioista, silloin kysymykseen "miksi" ei riitä vastaukseksi "siksi" , vaan asia on perusteltava.
Niinpä poikani on kyseenalaistanut opettajan opetuksen, hänelle ei ole perusteltu asioita riittävästi.
Lisäksi on aivan eri asia kohdata parikymppinen ammattiin opiskelija kuin yläasteikäinen murkku.
Kokeneen opettajan pitäisi tämä jos mikä ymmärtää. Niinpä nyt itse kyseenalaistan tämän äidinkielenopettajan pedagiset taidot teini-ikäisten parissa.
Toivottavasti asia syksyllä korjataan uudella opettajalla.

Torstaina kävinkin sitten hankkimassa uuden frisyyrin. Aika jännää muuten, että aikaa varatessani minulle ei kerrottu kampaajani vaihtaneen paikkaa vaan aika hänelle annettiin ihan normaalisti. Paikan päällä se sitten laitettiin sekaannuksen nimiin "menevät joskus ne aat ja eet sekaisin", nimissä vain yhden kirjaimen ero. Ei siinä mitään ihan olen tyytyväinen hiuksiini ja kampaajaan, mutta ei mielestäni asiakasta kuitenkaan saa johtaa harhaan. Reilua olisi ollut kertoa asia jo puhelimessa ja ehdottaa toista kampaajaa tai jopa kertoa minne kampaajani on mennyt. No nyt tiedän ja mietin minne seuravalla kerralla.

Torstai-ilta menikin sitten kokoustaen, 3 h kokouksessa. Kotona vasta yhdeksän maissa. Menee se ilta niinkin.

Tänään perjantaina istunkin sitten viimeistä kurssipäivää te-keskuksessa. Ryhmämme on hauska ja huumoria riittää koko päivälle - parasta antia onkin sosiaalinen kanssakäyminen ja keskustelut kaikesta mahdollisesta.

Sain muuten puhelin, jossa tarjottiin pätkätyötä. Maanantaina sitten selviää lisää.

Nyt vilkasta viikonloppua odottaen. Juhlien koko viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti