tiistai 18. syyskuuta 2012

Mediaseurantaa

Näin kuntavaalien alla tulee seurattua erilaisia keskusteluja niin sähköisessä mediassa kuin livenäkin.

Jännä juttu kuinka jokainen lähes ehdokas muuttuu asiantuntijaksi asiaan kuin asiaan kuntavaalien lähestyessä. Ollaan valmiita kritisoimaan, väheksymään toisten työtä ja sen saavutuksia, olemaan oikeassa, ei koskaan väärässä. Kysyttäessä kuinka asia ratkaistaisiin, mitä ehdottaisit itse? Minäkö? Ei, ei, eihän minun tehtäviini kuulu tämän asian ratkaisu vaan se kuuluu... asiantuntijoille, virkamiehille, valtuustolle tai  jollekin muulle toimielimelle. Niin siis onko sinulla ehdottaa ratkaisua tai parannusehdotusta tulevaisuuden varalle!

Niinpä, ei ole. Eikä voikaan olla ellei tunne asiaa, sen historiaa, asian parissa työskentelevien asiantuntijoiden agendaa tai suunnitelmaa.

Ihan vain omassa kotikunnassani huomioita tehneenä jaksaa kovinkin moni valittaa asioista, jotka voitaisiin ratkaista ja viedä eteenpäin. Investointipäätöksiä voitaisiin toteuttaa aikataulussa. Mutta ei. Pitää valittaa päätöksistä, joka toki kuuluu demokratiaan, mutta samalla viivytetään hankkeiden etenemistä ja pahimmissa tapauksissa se "omakaan" hanke ei etene. Ai, miksikö. No siitäkin, kun voi valittaa ja pitkittää myös sen toteutumista. Tällä saavutetaan se, että hankkeen hintalappu suurenee. Kukaan ei voita, eikä ainakaan kuntalainen.

Kuntaa pitäisi voida kehittää tasapuolisesti huomioiden kaikkien kuntalaisten etu. Välillä joutuu tekemään kompromissiratkaisuja, se on sitä politikointia. Anna sinä minulle, niin minä annan sinulle - se on sitä poliittista vuorovaikutusta. Toki on kunnioitettavaa, että ollaan yhden asian sankareita ja ajetaan omaa agendaa. Sillä ei pitkälle pääse ellei saa muita oman agendansa taakse käymällä poliittista vaihtokauppaa.

Ei pidä järkyttyä. Luulitko, että oma ehdokkaasi, joka nyt lupaa maat ja taivaat ajaa lupaamaansa asiaa valtuustokauden ajan? Ehei, siellä käydään vaihtokauppaa valuuttana mm. Rajamäen uimahalli, Krannilan urheilupuisto ja Klaukkalan monitoimitalohanke, muutamia esimerkkejä mainitakseni suurimmasta päästä.

Toivotan kaikille onnea kuntavaaleissa, niin ehdokkaille kuin äänestäjillekin. Toivottavasti löydät sen oman ehdokkaasi, joka osaa politikoida viisaasti ja antaa kritiikkiä rakentavasti. Heitä on harvassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti