torstai 14. maaliskuuta 2013

Uusia projekteja

Aika ajoin tulee hetkiä, jolloin on aika puntaroida mennyttä ja suunnitella tulevaa, miettiä mitä tulevaisuudelta haluaa itselleen ja perhelleen.

Koti, perheasiat ja työ ovat kaikki reilassa, tasapaino kodin ja työn välillä lähes täydellinen. Jotain silti kaipasin ja niinpä lähdin kokeilemaan jotain uutta.

Puoliksi yllytettynä, täysin tietämättömänä ja mielettömän uteliaana lähdin Kivijuhlien casting-tilaisuuteen viime lokakuussa. En todellakaan tiennyt miten sinne olisi pitänyt valmistautua eli menin paikalle täysin kylmiltäni, harjoittelematta. Jos olisin saanut ohjeet niin olisin tiennyt, että siellä pitää esittää jotain Aleksis Kiven tuotannosta. No en tiennyt, siinä sitten miettimään osaanko mitään Kiven tuotannosta. Oravan laulua olen lapsilleni lauleskellut useaan otteeseen, joten sen sanat olivat muistissani.

Korostan sanoja olivat muistissani. Sillä siunaaman hetkellä, kun aloin lausua sanoja ohjaajalle unohdin ne, vaikka olen laulanut se kymmeniä ellen satoja kertoja ulkomuistista. Jännitys on kumma juttu mitä se saa ihmisessä aikaiseksi. Onneksi vierestä löytyi hyvä kuiskaaja, jonka avustuksella sain Oravan laulun lausuttua ohjaajalle. Ilmeisesti takeltelusta huolimatta minusta löytyy jonkinlaisia näyttelijänkin lahjoja, koska sain osan näytelmästä.

Niin se näytelmä, se on Veijo Meren, Aleksis Kivi -näytelmä jonka hän kirjoitti oman novellinsa Aleksis Stenvallin elämä pohjalta. Luin novellin sekä näytelmän ja täytyy sanoa, etten tiennyt kansalliskirjailijamme elämästä mitään ennen sitä. Vahvaa tekstiä ja ajankuvaa.

Nyt pääsen osaksi tätä hienoa näytelmään Siuntiolaisen morsiamen roolissa, joka lyhyt puherooli. Ja josta olen niin ylpeä. Harjoituksen alkavat toukokuussa ja huhtikuun puolellakin on jo muutamat, mutta toukokuu ja kesäkuun alku ovat tiukkaa harjoitusta ennen kesäkuun ensi-iltaa.

Alla linkki Kivijuhlien sivuille ja näytösten ajankohdat.

Kivijuhlat

Toinenkin projekti on tuloillaan johon liittyy elämän ja painon hallintaa sekä terveellisempiä elämäntapoja, mutta siitä lisää hetken päästä.

Nyt varaamaan lippuja Taaborinvuorelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti