perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kevättä ilmassa

Nyt se on saapunut, kevät nimittäin. Aurinko paistaa ja ensimmäiset päivät "elohopea" kivunnut plussan puolelle, eli digitaalinen näyttö kertoo lämmintä olevan jo 4 astetta. Tuulee ja lumi haihtuu sen mukana hiljalleen pois.

Linnut ovat aloittaneet kevätkonserttinsa kiittäen näin samalla ruoasta jota olemme niille talven mittaan antaneet. Takapihalle on uponnut vähintäänkin 20 kg auringonkukansiemeniä ja etupihalla ovat tali- ja siemenpallot tehneet kauppansa. Takapihan lintulaudalla ja sen alla on käynyt monenmoista vierailijaa, mm. talitinttejä, punatulkkuja, fasaanipari, keltasirkkuja, mustarastaita ja oravia. Huhtikuun alkuun annamm niille vielä ruokaa, sitten onkin jo aika turvautua luonnon antimiin.

Kuinka itse nautinkaan kävelyistä auringon paistaessa ja sen tuomat pisamat nenän ympäristöön piristämään talven kalpeaa ilmettä. Hymy eksyy kasvoille ihan itsestään, olo on paljon pirteämpi ja asiat tuntuvat vain olevan paljon paremmin lämpimän kevätauringon paistaessa.
Odotan innolla Oscarin ensireaktioita luonnon tajuamiseen ja näkemiseen kävelyillä, kuinka pieni ihminen kokee täysin uusia ja ennen näkemättömiä asioita. Kuinka uusien asioiden kaikilla aisteilla kokeminen näkyy pienen pojan kasvoilla.

Kevät on loistava aika kasvaa ja kehittyä yhtä aikaa luonnon kanssa, liikkeelle lähteminen on paljon helpompaa, kun pääsee tekemään sen sisällä ja ulkona. On paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Lapsen uteliaisuus on pohjaton ja se oppimisen määrä mitä lapsi omaksuu on valtava. Olisipa meillä aikuisilla edes välillä yhtä avara ja utelias mieli kuin pienellä lapsella.

Nyt odotan lumikinosten sulamista pihaltamme ja ensimmäisten krookusten nousemista pintaan. Seuraavana nousevat tulppaanit ja ruoho saa kauniin keväisen vihreän värin. En malta odottaa, että pääsen näyttämään Oscarille kukkia ja niiden väriloistoa tai kuinka puu saa kauniit vihreät lehtensä.

Kevät on vuodenajoista täynnä odotusta ja uuden elämän heräämistä, kevät virittää myös ihmisen uudistumaan ja uudistamaan mm. kodin ilmettä, ostamaan uusia vaatteita sekä muuttamaan omaa ulkonäköään pirteämmäksi. Värit heräävät jälleen eloon ihan eri tavalla kuin talvella.

Ihana, aurinkoinen, uudistava kevät ja sen jälkeen kaunis, lämmin sekä eheyttävä kesä.

Aurinkoisen ihanaa kevättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti