maanantai 10. tammikuuta 2011

Sukulaisvierailuja ja ystävyyttä

Vuoden vaihde sitten meni raketteineen ja lupauksineen, joista jo suurin osa on unohdettu ensimmäisellä viikolla.
Meidän vuodenvaihteemme sujui rauhallisesti kotona Osmon, Oscarin ja Eskon, Oscarin kummisedän kanssa. Tänä vuonna emme ampuneet raketteja vaan katsoimme ikkunasta muiden ampumaa väriloistoa.

Loppuvuoteen tuli monta kutsua puolin ja toisin kyläillä ystävien sekä sukulaisten luona. Miten olisikaan ihanaa ehtiä ja jaksaa käydä säännöllisesti vierailuilla. Nyt huomaan mikä organisointi on saada koko perhe liikenteeseen tiettyyn aikaan, etenkin nyt Oscarin tultua perheeseemme. Pikkumies vaatii 2 tuntia valmisteluaikaa aamuisin, päivällä pääsee hieman nopeammin liikenteeseen. Mutta silti on aina yhtä hauskaa tavata ihmisiä ja lähteä pikkumiehen kanssa kauppaan tai kyläilemään.

Saimme kuitenkin itsemme liikenteeseen ja vierailulle tätini Raijan luokse Mellunkylään jossa vietimme mukavan iltapäivän viime perjantaina. Oscar nukkui päiväunia vaunuissa sillä välin, kun me muut ruokailimme ja heräsi vasta kahville juomaan omaa maitoaan.
Lauantaina olimme pikkuserkkuni Lissun luona jonne kokoontui Aaltion sukua enemmänkin. Siinä meni iltapäivä ja alkuiltakin mukavasti sukulaisten kanssa seurustellessa.

Onko meillä nykyään tosiaankin aina niin kiire ettemme ehdi tavata sukulaisiamme tai ystäviämme säännöllisin väliajoin ? Riittääkö sosiaalisen median käyttö kuulumisten vaihtamiseen ? Onko henkilökohtaisista kontakteista tullut liian aikaa vieviä ja omaan aikatauluun sopimattomia rasitteita?  Jos näin on niin kannattaisi miettiä millaisen mallin annamme lapsillemme ystävyyssuhteiden hoitamisesta. Tai tietääkö lapsi ketkä ovat hänen sukulaisiaan ? Ellei niin nyt on korkea aika korjata tilanne.

Kaikessa kiireessä ja työn viedessä aikaamme myös vapaa-ajan puolelta unohdamme sen ettemme aina ole töissä tai, että elämässä tulee myös aikoja jolloin tarvitsemme läheisiämme ja kontaktia muihin ihmisiin. Oletko siis itse saatavilla, kun ystäväsi tarvitsee apua tai oletko läsnä lapsiasi ja puolisoasi varten heidän sitä kaivatessa ?

Maailmassa on paljon yksinäisyyttä ja yksinäisiä ihmisiä. Jokainen meistä haluaa joskun olla yksin ja tarvitsee omaa aikaa, mutta se ei ole sama asia kuin eristäytyä muista kokonaan. Säilyttääksemme ystävyyssuhteemme sekä luodaksemme pysyvän sosiaalisen verkoston tarvitsee se aikaa kaikilta osapuolilta.

Itselläni on muutama sydänystävä joiden kanssa puhumme kaikesta ja voimme soittaa toisillemme milloin vain sekä paljon läheisiä ystäviä ja sukulaisia joiden kanssa olemme säännöllisessä yhteydessä.

Ystävyys on arvokas asia jota ei kannata hukata sosiaalisen median verkkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti