tiistai 30. maaliskuuta 2010

Työnteko kannattaa ja opiskelukin voisi olla motivoivaa

Niin se vaan on, työnteko kannattaa. Pitäis vain olla vakituinen tai edes osa-aikainen duuni.
Nyt nettoan 5 päivän keikasta noin puolet nykyisestä kuukausiansiostani ja verottaja ottaa 0%.

Eli nyt kuulolle kaikki te jotka tarvitsette reipasta moniosaajaa toimistoonne, firmaanne, lafkaanne tai yritykseenne. Toimistoduunit hanskassa monipuolisesti, kirjoitustaitoakin löytyy, asiakaspalvelusta yli 20 vuoden kokemus, laskeminen ja budjetointi onnistuu, tietotekniikka ei ole vierasta, tilaisuuksien järjestäminen ja organisointi onnistuu henkilömäärästä tai tilaisuuden luonteesta riippumatta, neuvottelutaitoja löytyy, myyntiä ja markkinointia tullut tehtyä otona 10 vuotta....... niin ja englanniksi sujuu samat asiat loistavaksi, ruotsillakin pärjää ja saksaakin on tullut luettua.
Ja pidän työn teosta. Ihmisiä on kiva tavata.
- ja loput selvitän sitten henkilökohtaisesti :)

Juu ja joustan sekä taivun tarpeen mukaan. Itseironialta ei voi välttyä. Kukahan todella ottaisi töihin 41 vuotiaan raskaana olevan naisen..... ja sitten on edessä pienen lapsen hoitorumba, sairastelut etc.... Taitaa olla edessä jälleen erilaisia valintoja.

Mutta, mutta.... koska avoimiin paikkoihin haetaan hso sihteereitä, tradenomeja, restonomeja tai muita nomeja ei meikäläisen peruskoulutuksella, joka muuten vastaa restonomin tutkintoa, pääse haastatteluun ja työkokemuksen puolesta katsotaan ettei motivaatio ehkä riitä tai tehtävä ole riittävän haastava. Niin ja sekin, että on melkein 2 vuotta ollut pois työelämästä. Ja miksiköhän ?
Työnantaja, ota riski, sitähän varten koeaika on olemassa.

Sitä paitsi TE- keskusten toiminta, vaikka onkin huomattavasti parantunut ei paljon aktiiviselle työnhakijalle anna. Paitsi ne pakolliset kurssit.

Ja tämä uusi laki aikuisopiskelista työttömänä. Nyt jos siis haen opiskelupaikkaa on sen johdettava suoraan tutkintoon. Muuten voin opiskella iltaisin vaikka avoimessa amk:ssa. Siis silloin, kun muu perhe on kotona. Päivällä ei voi opiskella avoimessa, koska se " voi olla este työllistymiselle" - miten niin. Jos olisi töitä olisi päivälläkin muuta tekemistä.
Nyt laki passivoi työtöntä työnhakijaa, koska muu kuin suoraan tutkintoon johtava opiskelu
ei ole uuden lain piirissä vaikka voit avoimessa suorittaa esimerkiksi tutkinnon osan joka sitten luetaan hyväksesi päästessäsi opiskelemaan tutkintoon johtavaa koulutusta. Tämä taas vastaavasti lyhentäisi tutkintoon johtavan opiskelun aikaa.

Mutta kukapa nyt haluaisi menettää säännöllisen kuukausitulon vaikka haluaisikin opiskella.
Asuntolaina on maksettava ja ruokaa lapsillekin oltava.

Tässäpä päättäjillekin miettimistä. Kannattaisi haastatella niitä aktiivisia työttömiä, jotka haluavat työllistyä tai opiskella ja tehdä lait niin, että niissä voidaan ottaa myös huomioon henkilön tilanne ja motiivit.

Sitä odotellessa on onneksi tätä muutakin odotettavaa. Tänään oli lääkärinneuvola. Kaikki hyvin, sydänäänet kuuluivat voimakkaina, mikä jaksaa näköjään aina hymyilyttää yhtä paljon. Itse täytyy aloittaa raudan syöminen, että saisi hemoglobiinin hilattua edes normilukemien rajalle.

Ja nyt harrastusten pariin - tänään Rajamäen työväenyhdistyksen johtokunnan kokous.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti