perjantai 3. marraskuuta 2023

Vuosi taas vierähti

 Niin se vuosi ja ylikin vierähti edellisestä tekstistä. Paljon on jälleen ehtinyt tapahtua sillä välin.

Kaatumisen jälkeen vuonna 2022 koko seuraava vuosi meni osittain alavireisesti, vaikka paljon sainkin aikaan varsinkin työelämän puolella, kotona sitten lähinnä latasin akkuja. Kesän partioleiri Kajo2022 oli omalta kohdaltani surkea paikka, kun jouduin luovuttamaan ja lähdin leiriltä viikon jälkeen kotiin. Kunto ei yksinkertaisesti kestänyt, no toki viikossa 80 tuntia töitäkin teki oman osansa romahduksesta. Syksy meni harmaassa sumussa, kun enrgiatasot olivat matalia ja valon vähyys pahensi oloa. Niinpä kävinkin tänä syksynä lataamassa aurinkoa Torreviejasta syyskuussa ystävättäreni kanssa. Vielä on latausta jäljellä.

Aloitin 2022 lokakuussa Turvallisuuspäällikön valmennuksen, joka kesti toukokuuhun 2023. Koulutus oli mielenkiintoinen ja sain sieltä eväitä tulevaisuuteen sekä upeita uusia tuttavuuksia. Turvallisuus on niin iso osa työtäni, että sen parissa menee välillä vapaa-aikakin.

Otin myös ensimmäisen tatuointini toukokuussa 2023 ja tänään olen menossa ottamaan toisen. Molemmat ovat symbolisia. Eiköhän kymmenen vuoden harkinta-aika riitä niiden ottamiseen. Kuvassa se ensimmäinen tatuointi.


Aloitin painonpudotuksen toukokuussa 2023 ja nyt on painoa tippunut noin 13 kiloa. Olen mukana myös HUS:n painonpudotusryhmässä, josta on ollut apua ja tukea. Katsotaan mihin tämä tie johtaa, leikkaukseen vai pelkästään ruokailutottumusten kautta elintapojen muutokseen? Muutos on joka tapauksessa tehtävä sillä lisävuodet pvat tärkeitä. Muutama kymmenen kiloa pitäisi vielä saada pois. Mutta jo nyt olo on paljon pirteämpi ja energisempi.

Lapsista vähän. Nuorimmainen aloitti syksyllä yläasteen, jännä paikka ja paljon uusia asioita hänelle omaksuttavana. Vanhemmat elävät jo kiinni omassa arjessaan ja kiireissään. Isompaa poikaa näkee harvemmin, mutta viestit kulkee. Tytär lähti juuri tänään puoleksi vuodeksi Rukalle töihin. Hienoa, että nuoret eivät jämähdä paikalleen vaan etsivät elämänkokemuksia ja sitä kautta myös minuuttaan.

Sanoin elokuussa pomolle, että nyt en vähään aikaan opiskele. No miten kävi? Tässä kuussa alkaa jälleen opinnot, tällä kertaa Vamiassa Tulevaisuuden kunta -kehittäjävalmennus oppisopimuksena. Itse toimin tällä hetkellä kahden henkilön työpaikkaohjaajana opinnoissa ja nyt saan oman työpaikkaohjaajan mentoroimaan itseäni. Vielä pitäisi löytää se kehitysaihe. Monta juttua on mielessä, mutta pitäisi löytää se yksi hyvä.

Nyt meitä on sitten kotona kolme opiskelijaa, kaksi työn ohessa ja yksi täysipäiväisesti.

Katsotaan miten tästä eteenpäin. Yritän kirjoitella reippaammin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti