torstai 26. elokuuta 2010

Viikot vähenevät

36+6 on tänään raskausviikkojen määrä. Jäljellä siis enään muutama viikko ja siltä alkaakin jo tuntua. Yöunet lyhenevät ja klo 3-5 alkaa pyöriminen sekä mukavan asennon etsiminen. Lonkat kipeytyvät kyljellään nukkuessa ja muut asennot ovat vielä hankalampia. Onneksi iltapäivätorkut sohvalla auttavat jaksamaan. Eihän tässä muutenkaan enää kauaa mene, kun herätyksiin löytyy ihana maidontuoksuinen vauva.

Kävin tänään neuvolassa ja kaikki on hyvin, kuten on ollut koko ajan. Hemoglobiinikin on lähtenyt nousuun, näytti 108, joten sekin korjaantuu pikku hiljaa. Sydänäänet kuuluivat yhtä pontevina kuin aikaisemminkin vaikka "Oscar" yrittikin livahtaa pois alta. Vauva vaihtoi viime maanantaina asentoa kohdussa ja siirtyi lähemmäksi "lähtökuoppia" eli pää on nyt alaspäin ja lähes kohdun suulla. Viime viikolla lääkärinneuvolassa oli kohdunsuu jo pehmennyt joten nyt vain odotellaan sen avautumista ja vauvan kääntymistä kokonaan pää kohdun suuta kohti.

Ja onko kaikki sitten valmiina uutta perheenjäsentä varten ? Pientä tekemistä ja hankittavaa vielä riittää. Vaunut, Emmaljunga City Cross, ovat jo kotona lisävarausteineen, tilattu Brio Sleep sänky seilaa jossain Ruotsin ja Itiksen Stockan väliä. Sänky on tilattu melkein kuukausi sitten joten aika pitkä toimitusaika on sängyllä "joka löytyy varastosta". Onneksi on Pajamäessä esikoisen kehto, jonka voi noutaa ensi viikolla palvelemaan kuopusta. Lasten huoneen maalaus on vielä vaiheessa, värit ja sabluunamalli on valittu, mutta maalit vielä hankkimatta. Osmo maalaa huoneen, kun loma alkaa. Eikä sillä kiire ole muutenkaan, sillä poika pääsee nukkumaan aluksi vanhempien makuuhuoneeseen.
Kodinhoitohuoneessa on 2 m hoitopöytää valmiina, täytyy vain hankkia alusta ja muutama kori rasvoille, pyllypyyhkeille sekä muille hoitotarvikkeille. Akuuteimmat hankinnat kai ovat muutama tuttipullo, tutti, vaippoja, vaipparoskis sekä lakanat tulevaan sänkyyn. Loput ehtii myöhemminki ja sittenhän näkee mitä tarvitaan ettei tule turhia hankintoja.

Ensi viikolla käymme tutustumassa synnytyssairaalaan, jossa poikamme tulee syntymään. Naistenklinikalla ovat syntyneet myös vanhemmat sisarukset. Onneksi tuttu kätilö on luvannut hoitaa synnytyksen, samainen kätilö hoiti myös synnytykseni tyttäreni tullessa maailmaan.
Nyt vain jännityksellä odottamaan milloin tämä ihana ihme jälleen tapahtuu. Minun puolestani saisi tapahtua jo 2 viikon sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti